MR uređaj Siemens MAGNETOM RT Pro edition Skyra 3T

MR uređaj Siemens MAGNETOM RT Pro edition Skyra 3T

 • Snaga polja 3 Tesla
 • Bore size 70 cm Open Bore design
 • Dužina 173 cm
 • Težina (za vrijeme korištenja) 7.3 tona
 • Minimalna potrebna veličina prostorije 31 m²
 • RF Tim [204 x 48] [204 x 64] [204 x 128]
 • Gradient strength XQ Gradients (45 mT/m @ 200 T/m/s)
 • Potrošnja helija Zero Helium boil-off tehnologija

U Radiochirurgiji Zagreb za dijagnosticiranje tumora u svim fazama koristimo uređaj za magnetsku rezonanciju, Siemens Magnetom RT Pro edition Skyra 3T, koji je posebno prilagođen za onkologiju.

syngo.MR OncoCare kao dio syngo.MR Oncology workflowa omogućava precizno praćenje onkoloških promjena što u konačnici pomaže utvrditi je li liječenje učinkovito ili se korišteni pristup potencijalno treba ponovno razmotriti. Sada je moguća usporedba do osam testova u različitim vremenskim točkama, vizualizirajući regionalne promjene karakteristika tkiva.

Ekstenzija MR Oncology workflowasyngo.MR OncoCare, nudi bogat izbor mogućnosti za histogramsku analizu kroz višestruke točke u vremenu:

 • VOI (value of interest) i ROI (region of interest) histogramska analiza
 • Intuitivno korištenje boje za tri histogramske domene
 • Predlošci za histogramsku analizu koji se mogu memorirati
 • Back-mapping histogramskih boja na referentnom prikazu
 • Mogućnost spremanja u .CSV format vrijednosti intenziteta piksela
 • Trending plot
 • Unaprijeđena komunikacija prema posrednicima i onkolozima uz pomoć back-mapping funkcionalnosti
 • Dodatne mogućnosti za istraživanja uz pomoć mogućnosti spremanja podataka

Magnetom-histogram

Histogrami: ovdje je crvenom bojom označen nizak ADC (area of concern), a zalenom visoki ADC koeficijent (not of concern).


Magnetom-histogram2

Označena područja interesa mogu biti “back-mapirana” s bojama koje odgovaraju histogramskim vrijednostima. Ovdje pacijentov histogram indicira rast u promatranom području između prvog pregleda (8% donji red) i follow-up pregleda (11% gornji red) te indicira mogućnost da pacijent ne reagira na terapiju.

Magnetnom-tending

Trending plots – mogu biti pohranjeni i uvršteni u strukturirana izvješća.

Primjena

syngo.MR Onco Engine kombinira mogućnosti koje omogućavaju efikasnu onkološku analizu i izvješće, a uključeni workflovovi su: Onco Multi-Region, Onco Brain, Onco Liver, Onco TimCT

syngo.MR 3D Lesion Segmentation pruža korisnu volumetrijsku evaluaciju promjena.

Onco Reporting: Svaki workflow sadrži vlastiti predložak za izvješća i onkološku klasifikaciju rezultata. Kalkulacije reakcija sukladne su s RECIST i WHO kriterijima reakcija.
 

Dodatne informacije

syngo.MR Onco workflowovi automatski i brzinski strukturiraju velike količine podataka u predloške fokusirane na onkološku analizu. Svaki workflow sadrži vlastiti predložak za follow-up analizu (optimizirano za prikaz na dvostrukom monitoru). 3D segmentacija promjena posebice je korisna kod onkoloških primjena (npr. volumetrijska evaluacija tumora, limfnih čvorova i metastaza), ali i također kod neonkoloških promjena s dostatnim kontrastom prema okružujućem tkivu). Intuitivni alati za uređivanje omogućavaju prilagodbu segmentaciji u slučaju da je ona potrebna. Savršeno preklapanje s TimCT Onco i syngo.MR Onco Engineom omogućava optimizirani workflow od skeniranja, preko procesiranja pa sve do analize.

Onkologija

Onco Suite MR uređaja sadrži kolekciju sekvenci, protokola i alata za mjerenje koji vode kroz detaljnu procjenu niza onkoloških stanja. Omogućava skeniranje čitavog tijela u potrazi za metastazama u jednom kontinuiranom pokretu s TimCT Onco Dot Engine sustavom.
Zajedno s integriranim upravljanjem, ova inovativna tehnologija unaprijeđuje propusnost kroz pacijenta i omogućava sjajnu kvalitetu prikaza.

Magnetom-onkologija

Zdravlje žena

Tim Coil sučelje pokreće mnoštvo grudnih spirala koje rezultiraju fleksibilnim opcijama prikaza grudi kako bi bile prilagođene raznolikosti potreba pacijenata. Od kliničkog prikaza do pomoći pri usmjeravanju biopsije, MAGNETOM Skyra nudi širok izbor grudnih spirala i omogućava izvrsnu kvalitetu prikaza. Dodatno, Open Bore (70 cm) kojeg MAGNETOM Skyra sadrži omogućava udobno primanje više pacijenata. Breast Dot Engine nudi drugačije workflowove za optimiziranu kvalitetu prikaza i konzistentnost.

Više o magnetskoj rezonanciji dojke saznajte ovdje.

Magnetom-zdravlje-zena

Zdravlje muškaraca

Uz pomoć tjelesnih i spirala kralježnice visoke gustoće ili u kombinaciji s endorektalnom spiralom, MAGNETOM Skyra omogućava izvrstan multiparametrični prikaz prostate u smislu morfologije, fiziologije i funkcije. Zajedno s posebnim rješenjima za analizu i izvješća, workflow za MRI prostate je sveobuhvatan.

Više o magnetskoj rezonanciji prostate saznajte ovdje.

Zdravlje muškaraca

Kardiologija

Kardiološki paket sadrži sveobuhvatne 2D rutinske aplikacije za kardiologiju koje se kreću od morfologije i ventrikularne funkcije do karakterizacije tkiva. Dot-ova ugrađena navigacija te povećan Tim 4G SNR pomaže liječnicima da kardiologija postane dio kliničke rutine. Cardiac Dot Engine pomaže eliminirati jedan od najvećih izazova u kardiološkom MR-u pojednostavljujuću kompletnu kardiološku lokalizaciju na samo par klikova.

Magnetom-kardiologija

Neurologija

MAGNETOM Skyra nudi visoku rezoluciju i brzinske protokole i za pacijente koji nisu u potpunosti kooperativni pri pregledu. MAGNETOM Skyra Neuro paket uključuje napredne protokole za difuzijski i perfuzijski te fMRI. Oni su kombinirani s Tim 4G zavojnicama s visokom gustoćom elemenata i najnovijim iPAT2 rekonstrukcijskim tehnikama koje pomažu omogućiti brzi prikaz te izvrstan SNR.

Neurologija

Ortopedija

Ortho paket sveobuhvatna je kolekcija protokola za pregled zglobova uključujući i kralježnicu. Nove Tim 4G zavojnice ultra visoke gustoće za MSK pregled nude unaprijeđenu SNR i anatomsku pokrivenost. Dot-ovi prilagodljivi workflowovi sadrže AutoAlign i AutoCoverage za koljeno, kuk i rame. Napredne syngo WARP tehnike nude prijemljivost funkcionalnosti redukcije artefakata (poput MR kondicionalnih implanata) te MPR planiranja za brzinska 3D mjerenja Inline 3D multiplanarno reformatiranje koje pomaže efikasnosti workflowa.

Ortopedija

Mozak, glava i vrat

Bilo da se radi o promjenama na mozgu ili intrakranijalnim metastazama, MRI pomaže u donošenju ključnih tragova za planiranje tretmana bilo IMRT-om ili stereotaktičnom radiokirurgijom. Siemens je s RT Dot engineom proizveo posebne radioterapijske protokole za preglede mozga te glave i vrata. Ovi su protokoli optimizirani za prikaz za vrijeme tretmana i to uz pomoć fleksibilnih Tim 4G zavojnica.

Mozak,glava,vrat

Tijelo

Tim 4G omogućava visokokanalni prikaz tijela zahvaljujući Body 18 i Spine 32 kombinaciji. MAGNETOM Skyra također je opremljen vlastitim aplikacijama za prikaz tijela te omogućuje ultra brzu visoku rezoluciju 2D i 3D protokola za abdomen, zdjelicu, MR kolonografiju, dinamički MRCP bubrega i MR utografiju. Uz Abdomen Dot Engine dolaze i standardizirani, učinkoviti i sveobuhvatni workflowovi za gornji abdomen s izvrsnom kvalitetom prikaza.

tijelo

Prostata

U radioterapiji prostate, veličina organa često je krivo procijenjena koristeći samo CT. MR sa svojim kontrastom mekog tkiva omogućuje precizniju delineaciju prostate i okolnih organa. S korištenjem višeparametarskog MRI-a (diffusion-weighted prikaz i spektroskopija) možete čak vidjeti metabolički aktivna područja tumora što pomaže pri identificiranju područja za povećanje doze te omogućuje bolje skrojeno planiranje tretmana kako bi rezultati bili što kvalitetniji.

Uz RESOLVE, diffusion-weighted način prikaza nudi puno bolju vidljivostmagnetom-prostata-2 promjena i kvalitetu prikaza te su uobičajene smetnje smanjene za faktor tri.

prostata

Angiografija

Koristeći Angio Suite koji dolazi uz MAGNETOM Skyra može se izvoditi izvrsna MR angiografija kako bi se prikazale arterije i vene sa ili bez korištenja kontrastnog agenta. Za prikaze s kontrastom, Angio Dot Engine pomaže da se postigne optimizirani bolus timing prilikom svakog pregleda. Prikazi u stvarnom vremenu i AutoVoiceCommands mogućnost pomažu korisniku u postavljanju optimalnog vremena disanja, skeniranja i kontrastnog medija.

Angiografija

Pedijatrija

Vrijeme potrebno za opuštanje tkiva u pedijatriji u velikoj se mjeri razlikuje od vremena potrebnog u slučaju odraslih osoba. Razlozi za to su tkivo u razvoju, veličina tijela, brži ritam otkucaja srca i razina suradnje za vrijeme pregleda. Protokoli se mogu prilagoditi i za pregled novorođenčadi.

pedijatrija

StarVIBE

Jedna od najizazovnijih skupina za ispitivanje jetre je rastuća populacija bolesnika koja nije u stanju zadržati dah. Dinamičko snimanje obično zahtijeva zadržavanje daha, ali mnoga djeca, stariji ili vrlo bolesni pacijenti ne mogu zadržati dah potrebno vrijeme ili uopće.
StarVIBE za ove pacijente nudi snažne preglede bez daha i kontrasta poboljšane artefaktima pokreta.

TWIST-VIBE

Uvijek pravi kontrast u dinamičnom snimanju jetre.

Dinamičko snimanje jetre ostaje tehnika povećana kontrastom. Upotrebom kontrastnog sredstva potrebno je uhvatiti pravu točku arterijske faze. Ako propustite ovo vrijeme, ključne arterijske informacije unutar jetre ostaju nevidljive.

TWIST-VIBE nudi visoku vremensku i prostornu rezoluciju s potpunom 4D pokrivenošću za multiarterijsko snimanje sa 100% preciznim vremenom kontrasta.

Ključne prednosti:

 • Robusno i brzo snimanje jetre s potpunom 4D pokrivenošću
 • Izvrsne slike za planiranje kirurške intervencije
 • Pouzdano snimanje od prvog snimka
 • Ušteda vremena i troškova
 • Nema potrebe za reskanima

LiverLab

LiverLab omogućava procjenu masnoće i željeza i može se izvesti neinvazivno. To omogućava praćenje i / ili praćenje bolesnika sumnjivih na jetrene bolesti, osobito u ranim fazama bolesti.

Vrijednosti željeza i masti u jetri važni su pokazatelji raznih ozbiljnih bolesti. Rana procjena mogla bi biti odlučujući korak za bolje praćenje rane faze difuznih bolesti jetre kao što su steatoza i hemokromatoza.

LiverLab je dovoljno robustan i brz da se može implementirati u rutinsko kliničko snimanje sa samo nekoliko klikova.

Elastografija

Fibroza jetre s pridruženom cirozom i hipertenzijom tradicionalno zahtijeva biopsiju za dijagnozu. MR Elastografija (MRE) nudi mogućnost procjene relativne krutosti jetre neinvazivno.

syngo GRACE

syngo GRACE (Generalizirani ispit spektroskopije na dojkama) je tehnika jednostruke vokselove spektroskopije optimizirana za spektroskopiju dojke.


Kliničke primjene:

 • Dodatne informacije u karakterizaciji lezija dojke uočene u MR dovode do bolje dijagnoze
 • Može pomoći poboljšanju specifičnosti dijagnoza tumora
 • Praćenje lezija dojke nakon kemoterapije

Magnetom-Syngo

Povećani kolin-signal unutar tumora dojke, prikazan syngo GRACE.

BreVis biopsija

BreVis biopsija je profesionalno rješenje za brz i precizan MR proces biopsije s automatskim izračunavanjem ciljnih koordinata. Korisničko sučelje nudi vodič za MR interventnog planiranja i podržava biopsije dojke, tj. Sentinelle Vanguard i pripadajući pribor. Radni tijek koji je lak za rukovanje omogućuje kraće vrijeme pregleda i za pacijenta i za operatora.

magnetom-BreVis-Biopsy

syngo RESOLVE

syngo RESOLVE (očitavanje segmentacije dugo promjenjivih eho-vlakova) revolucionarni je novi pristup za dobivanje visokokvalitetnih DWI slika čak i u područjima tijela koja su pod jakim utjecajem artefakata osjetljivosti. To je ne samo u velikoj mjeri bez izobličenja, već može pružiti i oštre snimke pri većoj prostornoj rezoluciji. syngo RESOLVE posebno je atraktivan za procjenu manjih lezija u širokom rasponu DWI i DTI pregleda.

Glavna područja primjene: snimanje mozga, kralježnice, dojke i prostate.

MRI omogućuje izvrstan kontrast mekog tkiva bez primjene doze, što ga čini idealnim za radioterapiju gdje bi se informacije prikupljene pomoću CT-a mogle obogatiti vrijednim MRI podacima. Napredne slikovne sekvence poput RESOLVE i MR spektroskopije daju dodatne patološke karakteristike, a korištenjem brzih izotropnih 3D sekvencija poput SPACE i VIBE moguće je postići bolju anatomsku povezanost.

Dedicated-and-shared-MAGNETOM-installations-for-Radiation-Therapy-and-Radiosurgery