Vrhunska zaštita od MRSA i koronavirusa u Radiochirurgiji Zagreb

Vrhunska zaštita od MRSA i koronavirusa u Radiochirurgiji Zagreb

Vrhunska zaštita od MRSA i koronavirusa u Radiochirurgiji Zagreb

Bolničke infekcije su ozbiljan i širokorasprostranjen problem te se procjenjuje da u prosjeku 1 od 10 pacijenata zadobije infekciju za vrijeme svojeg boravka u bolnici. Samo u Europi, takve infekcije rezultiraju s više od 16 milijuna dodatnih dana provedenih u bolnici i 7 milijardi eura izravnih troškova.

Operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb napravljena je od specijalnih materijala te je pod tlakom i prozračuje se posebnim patentiranim Novaerus sustavima odobrenim od strane NASA-e koji omogućavaju trenutno najmoderniju dostupnu antibakterijsku zaštitu. Ovaj patentirani atmosferski plazma ispust skuplja ione i elektrone koji vrlo nepovoljno djeluju po mikroorganizme uključujući i MRSA (Escherichia coli) infekciju. Za razliku od drugih proizvoda gdje su mikroorganizmi izloženi nusproduktima ispusta, ovdje su izravno izloženi plazma ispustu.


Zaštita od koronavirusa

Upravo zbog činjenice da su virusi iznimno sitni, mnogi sustavi pročišćavanja zraka, uključujući i specijalizirano filtriranje, nisu u mogućnosti zarobiti viralne čestice. Uz pomoć patentirane plazma tehnologije stalno aktivnih Novaerus sustava dezinfekcije zraka moguće je spriječiti širenje zaraze zrakom u bilo kojem trenutku.

Ova tehnologija je u neovisnom testiranju pokazala da smanjuje prisutnost NS2 bakteriofaga, redovno korištenih kao surogat za SARS-CoV* (Coronavirus) za 99.9%.

Za više informacija posjetite https://www.novaerus.com/how-it-works

* (2010 – Evaluation of filters for the sampling and quantification of RNA Phage Aerosols, Louis Gendron et al.)

Fotografija